Helhetssyn för att se hela situationen, kunskaper för att se detaljer

Exchange mail

Exchange - nå din e-post var du än är, när du vill Var du än har tillgång till internet kan du nå din e-post.

Hosted Exchange är en tjänst som erbjuder oslagbar mobilitet och funktioner såsom delade kalendrar, kontakter och e-postmappar. Du kan ha automatiska meddelanden om frånvaro och automatiskt skicka vidare din e-post till en annnan adress tillfälligt.

Som användare av Exchange kommer du alltid åt aktuell information via såväl din e-postklient, din mobiltelefon, din läsplatta samt via en webbmail med samma funktionalitet som e-postklienten Outlook. Med Hosted Exchange har du alltid den senaste informationen var du än befinner sig. Detta tack vare tekniker som PushMail och ActiveSync.


Uppgradera gratis till Microsoft Office 2010

Om du köpte, installerade och aktiverade Microsoft Office 2007 mellan den 5 mars 2010 och den 30 september 2010 kan du hämta Office 2010 utan extra kostnad här. Installera och aktivera Office 2007 senast den 30 september 2010 och uppgradera till Office 2010 före den 31 oktober 2010

För att kunna utnyttja uppgraderingsgarantin för Microsoft Office 2010 måste du: * Installera och aktivera den kvalificerande Office 2007-produkten senast den 30 september 2010. * Ange produkt-ID – det är obligatoriskt för att du ska kunna utnyttja uppgraderingsgarantin för Office 2010. * Hämta den aktiverade produktnyckeln för Office 2007 som består av 25 tecken.

Läs gärna vanliga frågor och svar


Samarbete med F-Secure

Sedan februari 2010 är vi stolta återförsäljare för alla antivirus-program och andra säkerhetsprogram från F-Secure.

Läs mer och beställ här.


Windows 7

Sedan början av oktober 2009 har jag använt Windows 7 och ja, det startar snabbare, är stabilare och säkrare samt använder mindre energi än tidigare Windows.

Läs mer här.


Säker backup

En säker, enkel och smidig lösning är backup via internet, s.k. hosted backup.

Via ett program på datorn sker regelbunden sökerhetskopiering via internet till en väl skyddad server på internet. Välj själv hur ofta och vad som ska kopieras. Denna backuplösning är helt automatisk, inget byte av band/DVD eller flyttande av externa hårddiskar. Låt inte handhavandet göra att du missar säkerhetskopiering av viktig data.


Delade filer

Med Sharepoint kan du dela filer och information via nätverket och över internet.

Var du än har tillgång till internet kan du nå information och filer. Lilla företaget som delar filer, stora företaget med versionshantering och specialbyggda sammanställningar av data. Windows SharePoint Services (WSS) ger utomordentlig driftsäkerhet och skalbarhet. Istället för en egen server kan detta räcka.

SharePoint är ett flexibelt och säkert sätt att nå information. Ett eget intranät för företaget. Med obegränsat antal användare och sub-siter har du alla möjligheter att få en miljö som passar just ditt företag/din förening. Det fullständiga namnet är Hosted SharePoint. Det innebär att sajten inte ligger på en fysisk dator hos er utan i en stor och säker datorhall och ni når den via internet. Skulle datorhallen få problem med servern, flyttar de snabbt er SharePoint till en annan server och ni märker knappt avbrottet.


F-Secure och uppdatering av Vista kan ge upphov till problem

Vissa F-Secure-kunder har drabbats av problem med omstarter efter att de har uppdaterat Windows Vista.

En uppdatering har skickats ut till alla som har F-Secure. Mer information för att åtgärda akuta problem finns här.


Gratis uppdatering från F-Secure 2009 till F-Secure 2010

Fick du också ett felaktigt mail? Här finns det rätta.

Mailutskicket med rubrik ” F-Secure Internet Security 2010: Uppgradera GRATIS till den nya versionen!” innehöll en felaktig nedladdningslänk till F-Secure Internet Security 2010.

Den korrekta nedladdningslänken är http://download.f-secure.com/estore/fs2010.exe


Windows 7 lanseras 22 oktober 2009

Enklare, snabbare och säkrare på samma dator som kör Vista.

Windows 7 har enklare (och roligare) fönsterhantering och sök-funktion som även söker på nätverket. Direct Access för att säkert och enkelt koppla sig via internet mot sitt nätverk.

Library är en plats för att samla dokument av olika typer som hör ihop.Påminner om Binder som fanns i Office 97.

Problemlösning förenklas via en funktion i Kontrollpanelen, som förresten nås från Sök-fältet.

Från början är datorn inställd för att spara energi, utom då man gör en PowerPoint-presentation, då avbryter inte datorns skärmsläckare, viloläge eller annat.

BitLocker kan även installeras på USB-pinnar för maximal säkerhet.


Internet Explorer 8 lanseras i mars 2009

Microsoft satsar på säkerhet och snabbhet naturligtvis. Men många intressanta nya funktioner finns.

Nu kan man ladda ner nya Internet Explorer.Flikhanteringen har förbättrats med flikgrupper. När en flik öppnas från en annan flik, placeras den nya fliken bredvid ursprungsfliken med en färgkod, så att du snabbt kan se vilka flikar som har relaterat innehåll.

Att söka är lättare, liknar Googles verktygsfält där det är mycket enkelt att söka på sidan som visas. Accelerator fungerar så att om du stöter på ett engelskt ord som du inte förstår behöver du bara markera det och använda nätordboken Tydas accelerator. Då ser du på en gång vad ordet betyder. Fler acceleratorer finns för andra funktioner.

Mest ifrågasatt i Internet Explorer 8 är InPrivate Browsing (kallas även p-rrsurfningsläge) som innebär att dina webbläsaraktiviteter, historik och cookies inte sparas. InPrivate-filtrering är avstängd som standard och måste aktiveras per session. En översiktlig jämförelse mellan olika webbläsare finns här.


Avancerad Excel

Allt fler behöver använda Excel till att sammanställa stora informationsmängder. Göra diagram och ta fram nyckelfakta.

Excel 2007 är mycket bra på detta. Vi hjälper dig gärna komma igång med filtrerade listor, automatiska delsummor, pivottabeller och pivotdiagram.


Mallar i Office 2007

Flera kunder arbetar bättre med sin mallar i Office 2007. Text och loggor sitter på rätt plats och har rätt format direkt. Vi levererar mallar anpassade för varje företag.

Office 2007 ger ökade möjligheter att formatera text på olika sätt. För att behålla ett enhetligt utseende på dokument i Word och Excel har vi levererat ett flertal mallar. Loggan, företagsuppgifter etc. är inlaggt från början, likaså utseendet på kalkyler. Användarna är mycket nöjda med att det är enkelt att skriva snygga dokument. Och mallarna förhindrar inte att man testar alla inbyggda och egna format när så önskas.


Ses vi på Relationsbåten?

15-16 september 2008 deltar vi på Relationsbåten

ES Systemteknik AB och cirka 1 000 andra företag reser med Relationsbåten 15-16 september 2008. Vi hoppas på att träffa många blivande kunder och leverantörer. Likaså delta i många givande seminarier.


Kostnadsfri säkerhetsgenomgång av företagets IT-miljö

Tillsammans med Microsoft och som en del av den riksomfattande kampanjen Surfa Lugnt erbjuder vi dig en kostnadsfri säkerhetsgenomgång av ditt företags IT-miljö. Erbjudandet är anpassat till företag med 6-75 datorer.

Detta är ett utmärkt tillfälle att se över säkerheten i er IT-miljö oavsett hur ni arbetar idag. Kanske har ni missat något som skulle underlätta för er? Kanske vill ni bli bättre på att förstå vissa tillvägagångssätt, eller bara höra en experts utlåtande om er IT-miljö. Vi ger dig också tips på hur ni kan inspirera företagets anställda att tänka på säkerhet genom till exempel en policy för informationssäkerhet, rekommendationer för e-post och Internet i stort.

Hur går det till?

Vi bokar en tid då vi kommer till dig och går igenom er IT-miljö i sju steg. Genomgången tar ca två timmar att genomföra och när den är klar får du en analys samt rekommendationer på eventuella åtgärder. Du får också material såsom en omfattande broschyr som hjälper dig att upprätthålla en säker och stabil IT-miljö.

Boka din säkerhetsgenomgång idag!
Erbjudandet gäller till slutet av våren!
Ring eller maila Annika Eriksson på 070-605 42 35


Vi är bra på databasdrivna hemsidor

Efter personlig utbildning av Marianne Wartoft AB har flera av våra kunder fått förbättrad funktionalitet på sina hemsidor. Med databaserna är det ännu enklare att hantera nyheter

Detta är ett projekt finansierat av EU Mål 3-pengar


1 september 2006 börjar framtiden! Du är en del av den, delta i vårt IT-event

Tid & plats: fredag 1 september 2006 kl. 11.15-ca 15.15

Vegastugan på Skyttevägen 15 i Tierp.

Ämne: Hur Office och Small Business Server kan bidra till att öka företagets effektivitet. Allt fler företag har behov av att investera i fungerande administrativa verktyg och att öka sin konkurrenskraft genom bättre kontroll på sina kunder och affärer. Att ha snygga presentationer, bra representation på Internet och översiktligt säljmaterial är också viktigt. Dessutom finns ökade krav på tillgänglighet och att kunna samarbeta internt och externt på ett säkert och effektivt sätt. Office 2003 och Small Business Server erbjuder en komplett lösning och har helt nya funktioner.

Microsoft talar om samarbete mellan medarbetare på kontoret och på andra ställen.

Hur kan Small Business Server göra arbetslivet lättare?

Vi bjuder på lunch och ger dig chansen att prova dina datakunskaper under lättsamma former. Tävlingar.

ES Systemteknik AB tipsar om finesser i program.

Vi visar hur ni kan få hjälp via vår hemsida samt Internet-lösningar för människor på väg.

Dags att presentera vinnarna i dagens tävlingar!


ES Systemteknik AB ny Microsoft Small Business Specialist

ES Systemteknik AB är från och med idag ny Microsoft Small Business Specialist-partner till Microsoft. Det innebär bland annat att de båda företagen kommer att samarbeta med marknadsföring, service- och support till kunder samt kompetensutveckling.

Microsoft Small Business Specialist är ett initiativ för Microsoft-partners som har fokus på småföretag. Fördelar för ES Systemteknik AB är att de genom sitt tätare samarbete med Microsoft på ett effektivare sätt kan marknadsföra och erbjuda lösningar för små företag.

- ES Systemteknik AB är en viktig småföretagarpartner till Microsoft, säger Göran Rälg, ansvarig för Microsoft Small Business Specialist-initiativet hos Microsoft i Sverige.

ES Systemteknik AB och Microsoft utvecklar nu sitt samarbete på flera olika områden. Framöver kommer företagen bland annat att arbeta tillsammans med marknadsföring och erbjuda lösningar till små företag. Microsoft kommer att bistå med nya affärer till ES Systemteknik AB genom att kunna referera till ES Systemteknik AB då en småföretagare söker en partner. Dessutom ges utbildning som en del i det nya samarbetet.

– Vi märker efterfrågan på Microsofts produkter från många kunder. Därför är det naturligt för oss att utveckla samarbetet med Microsoft, säger Annika Eriksson, IT-konsult på ES Systemteknik AB. För våra kunder innebär detta att vi kan hjälpa dem mer och fortare.

ES Systemteknik ABs verksamhet i Norduppland och Uppsala bygger på närhet till kunderna, personlig kontakt och god kännedom om kundens miljö och problemställningar.

– Eftersom våra kunders verksamhet sträcker sig från verkstadsindustri via konsultbolag inom miljö och hälsovård till kommunal service, har vi blivit experter på många olika typer av program, säger Annika Eriksson med ett skratt. De gemensamma problemen är ofta att nå information, alla ska kunna maila och så har vi skrivare förstås. De gav mig problem för 20 år sedan, och det har de fortsatt med.

ES Systemteknik AB grundades 1990 i Stockholm. Sedan 1997 finns vi i Tierp, Uppland. Våra tjänster är främst utformning, installation och drift av nätverk och enstaka datorer, IT-chef att hyra, programutveckling, försäljning av datorutrustning, datautbildning, webbsidor och ECDL-tester. Arbetet sker mestadels ute hos kund. Vi riktar oss mot småföretag i Tierpsområdet och Uppsala. ES Systemteknik AB ger ut ett gratis nyhetsbrev om IT.

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Eriksson IT-konsult på ES Systemteknik AB, www.essystemteknik.se e-post: annika.eriksson@essystemteknik.se telefon: 0293-120 30, 070-605 42 35
Göran Rälg, ansvarig för Microsofts Small Business Specialist initiativet i Sverige, e-post: goranr@microsoft.com telefon: 08 – 752 56 08



ES Systemteknik AB
Skogsmusvägen 1
815 44 Tierp
Telefon: 0293-120 30
Mobil: 070-605 42 35
annika.eriksson@essystemteknik.se